websitekoers

Beste optie autoposten

1 juni 2019

In eerdere berichten heb ik onderzocht of het mogelijk is om berichten op WordPress automatisch te delen op social media. De volgende opties zijn langsgekomen:
1. autoposten mbv een plugin
2. autoposten via IFTTT
3. autoposten via Zapier

Ervaring

De plugin van Nextscripts heeft naar mijn idee de eenvoudigste opties om de lay-out opties van het te posten bericht in te stellen. Tegelijk kan het koppelen van je social media enigzins omslachtig zijn omdat je voor elk van de netwerken een API moet aanmaken. Er is ook een betaalde versie. Daarmee schijnt het opzetten van de API makkelijker zijn.

Autoposten via IFTTT is een goede optie. Een groot voordeel is dat het gratis is terwijl je toch kunt beschikken over eindeloos veel triggers. Via IFTTT kun je ook autoposten via de RSS feed van wordpress. Net als bij Zapier heb je dan wel XML-RPC nodig.
IFTTT heeft overigens ook een betaalde versie maar die is erg prijzig. Bij navraag bleek dit 20.000 dollar per jaar te zijn!
Nadeel vind ik dat je niet krijgt te zien hoe je bericht eruit komt te zien

Autoposten via Zapier vind ik vooral met het opzetten gebruikersvriendelijker dan IFTTT. Als zzp’er heb je doorgaans genoeg aan de gratis versie. Wil je meer Zaps en/of gebruikersgemak dan kun je upgraden naar een betaalde account. (vanaf 20 dollar per maand). Ook hier vind ik het een nadeel dat je niet een soort voorvertoning van je bericht krijgt zodat je weet hoe die eruit komt te zien.

Beste optie

Autoposten via Nextscripts vind ik de beste optie omdat ik daar kan zien hoe het bericht eruit komt te zien (bij autoposten Facebook) Al je dat minder van belang vindt zou ik kiezen voor Zapier omdat ik het opzetten ervan gebruikersvriendelijker vindt dan bij IFTTT.