websitekoers

Autoposten via IFTTT

16 april 2019

De mogelijkheid van het handmatig delen van WordPress berichten op social media is bij de meeste mensen wel bekend. Toch wordt deze stap na het publiceren van een bericht gemakkelijk vergeten. Het is een extra handeling en dan schiet het er blijkbaar  vaak bij in. Kan dat niet automatisch vroegen een aantal klanten? Ik heb ik er wat onderzoek naar gedaan en deel graag de resultaten met jullie.

De eerste mogelijkheid was autoposten met een plugin.  De tweede mogelijkheid,  waar ik het deze keer over ga hebben, is autoposten via IFTTT. Ook deze keer gebruik ik Facebook als social media.

IF This Then That (IFTTT) is een gratis dienst die het autoposten op social media voor je kan automatiseren. Je kunt bijvoorbeeld de RSS feed van wordpress gebruiken als trigger. (=de This). Vervolgens geef je aan wat ermee moet gebeuren. (=De Then That). Het instellen gaat via een gratis account op ifttt.com. Daar kun je, nadat je een account hebt aangemaakt, of zelf een applet aanmaken of je kunt er eentje kiezen uit applets die zijn gemaakt door andere gebruikers. Maar, zeg je, wat is eigenlijk een applet?  Een applet is de tool waarmee je de trigger en de action met elkaar verbind. Meer informatie vind je in het help center van IFTTT  Als je, na het opzetten, een bericht publiceert in WordPress ziet de applet dat en wordt deze automatisch gedeeld met de social media die jij hebt gekozen. Het kan soms wel even duren voordat de eerste post zichtbaar wordt nadat je een applet voor het eerst aanzet.  Wil je een tijdje niet autoposten dan kun je de applet gewoon uitzetten. Super handig!