websitekoers

Autoposten met een plugin

2 april 2019

De mogelijkheid van het handmatig delen van WordPress berichten op social media is bij de meeste mensen wel bekend. Toch wordt deze stap na het publiceren van een bericht gemakkelijk vergeten. Het is een extra handeling en dan schiet het er blijkbaar vaak bij in. Kan dat delen niet automatisch vroegen een aantal klanten? Ik heb ik er wat onderzoek naar gedaan en deel graag de resultaten met jullie. De eerste mogelijkheid, van de drie die ik heb onderzocht, is autoposten met een plugin. Als social media heb ik Facebook gebruikt.

Er zijn meerdere plugins beschikbaar waarmee dit kan worden opgezet. Ik heb gekozen voor degene die vaak wordt gebruikt : Nextscripts: Social Networks Autoposter. Het opzetten hiervan is enigszins omslachtig. Je moet namelijk, om veiligheidsredenen, een Native Facebook API koppeling tot stand brengen. Het aanmaken gaat via developers.facebook.com. Er is documentatie beschikbaar (engels) die uitlegt hoe je dat moet configureren. Een link daarvan staat in de plugin.
Nadat de koppeling is opgezet kun je kiezen op welke Facebook pagina je de berichten wilt autoposten. Ook kun je aangeven hoe een bericht eruit moet zien. Je kunt de titel laten zien, de samenvatting, tags etc. Ook kun je kiezen of je de uitgelichte afbeelding wilt laten zien. Tenslotte kunt je plannen wanneer je een bericht wilt posten. Dat kan in het bericht via de schedule optie van WordPress zelf.