websitekoers

Autoposten via Zapier

30 april 2019

Vandaag de derde en laatste mogelijkheid die ik heb onderzocht over het automatisch delen van je WordPress berichten via social media:
Autoposten via Zapier.

De eerste mogelijkheid was autoposten mbv een plugin.
De tweede mogelijkheid autoposten via IFTTT.

Deze keer gebruik ik Facebook en LinkedIn als social media.

Zapier werkt net als IFTTT met een trigger en een action. Zapier heeft een gratis en een betaalde versie. Als je niet meer dan 5 Zaps (vergelijkbaar met een applet bij Ifttt) actief hebt kun je prima uit de voeten met een gratis account. Het koppelen van je WordPress site gaat via XML-RPC (XML Remote Procedure Call). Helaas is deze functionaliteit een achterdeur gebleken voor hackers. Daarom kan het zijn dat je hosting bedrijf hier veiligheidsmaatregelen voor heeft getroffen. Om Zapier gebruik te laten maken van XML-RPC moet je hen eerst withlisten. Hoe dat in zn werk gaat kun je hier lezen.
Zodra dat is opgezet kun je wordpress koppelen met Zapier. Om onduidelijke redenen lukte dit bij mij niet. Daarom ben ik verder gegaan met het opzetten van een trigger dmv de RSS feed. Een goed alternatief om ook je berichten te kunnen autoposten. Daarna heb ik in twee Zaps de koppeling met mijn Facebook account en mijn LinkedIn account opgezet. In dat proces kies je o.a. de (bedrijfs)pagina waarop je het bericht wilt posten. Ook geef je aan hoe het bericht eruit moet komen te zien qua lay-out.

Het heeft bij mij even geduurd voordat ik doorhad hoe ik de lay-out het beste kon opbouwen. Ik verwachtte dat ik ergens de uitgelichte afbeelding moet toevoegen maar dat hoeft helemaal niet. Als je bij de stap ‘Edit template’ bij de optie ‘message’ de link kiest komt de uitgelichte afbeelding automatisch mee. Ik heb er ook nog de ‘description’ aan de optie ‘message’ toegevoegd zodat er ook een stukje tekst staat. Dat kun je ook weglaten als dat je voorkeur heeft. Wil je een tijdje niet autoposten dan kun je de Zap gewoon uitzetten.
Volgende keer mijn conclusie over autoposten op social media.