samenwerken

Elkaar aanvullen

4 januari 2020

Allereerste wens ik iedereen een goed en mooi 2020!

Nu we elkaar toch ‘spreken’ wil ik van de gelegen gebruik maken om nog even terug te kijken op 2019 vooral met betrekking tot samenwerken.

Als zzp’er werk je het grootste deel van de tijd alleen. Niet zo vreemd natuurlijk want dat is de aard van een eenmansbedrijf. Uiteraard werk ik wel samen met mijn klanten. Die samenwerking vind ik prettig maar is doorgaans van tijdelijke aard. In het afgelopen jaar ben ik, omdat dit op mijn weg kwam, ook gaan samenwerken met een aantal andere zzp’ers.

In het voorjaar van 2019 werd ik benaderd door Manon van Bortel. Zij is marketing specialist en richt zich als de restaurant marketeer op restaurants. Daarbij zijn o.a. de website, social media en emailmarketing haar pijlpunten. Zij zocht iemand die de website kant voor zijn of haar rekening kon nemen. Ik vond dat wel een leuke uitdaging en zo zijn wij deze samenwerking aangegaan. Het afgelopen jaar heb ik voor Pinchocafe Kuhlman in Barneveld een website gebouwd en voor café-cafetaria De Oude Deel in Putten. Deze laatste komt in de loop van deze maand online te staan.

Nog een samenwerkingsverband dat in 2019 is ontstaan is die met Tim Uunk van TU-Design. Hij is grafisch designer en creëert o.a. huisstijlen en logo’s. Hij merkte dat zijn klanten vroegen of hij kon voorzien in een website. Dat is niet zijn expertise en dus vroeg hij in een advertentie naar iemand om hierin met hem samen te werken. Nadat ik had gereageerd zijn we in gesprek gegaan en bieden we nu een betaalbaar combipakket aan van logo+ website. Ook dat werpt inmiddels vruchten af. Gisteren is ons eerste gezamenlijke project gelanceerd: www.studieruimtebennekom.nl

Deze twee samenwerkingsverbanden ervaar ik als waardevol omdat we elkaar aanvullen in onze verschillende werkgebieden. Ook heb ik gemerkt dat mijn kennis en ervaring erdoor groeit omdat we elkaar scherp houden en nieuwe dingen leren. Ik hoop dat we in 2020 nog vaker samen aan mooie projecten mogen werken.