cevicheceviche

De Peruaanse keuken

26 maart 2020

In deze tijd van crises mocht ik werken aan een website voor cevicheceviche.nl van Katinka Lansink Dodero. Zij is expert op het gebied van de Peruaanse keuken. Zij ontwikkelt recepten voor restaurants (Bib Gourmand and Michelin star)) maar ook voor verschillende merken. Ook geeft zij cooking workshops en advies m.b.t. de Peruaanse keuken aan media en brands. Een heel veelzijdig iemand dus als je het mij vraagt. We hebben tijdens de ontwikkeling van deze website op afstand contact gehad d.m.v. telefoon, Whatsapp en m.b.v. WPfeedback (een tool die ik gebruik om feedback te geven). Dit verliep prima al was het soms even zoeken naar de juiste lay-out/vormgeving. Dat is iets wat ik vaker merk en meestal een onderdeel is van het creatieve proces bij het ontwikkelen van een website. Net als met eten hebben mensen nu eenmaal verschillende smaken en voorkeuren. Ik geef dan advies over wat gebruikelijk is en samen komen we dan tot een lay-out/vormgeving die daarin past.

Net als veel mensen heeft ook Katinka te maken met werkzaamheden die niet door kunnen gaan. Op haar website vind je echter een aantal gratis recepten om zelf thuis uit te proberen zodat je toch al kennis kunt maken met de Peruaanse keuken. Ze gaat deze nog verder aanvullen de komende tijd zo vertelde ze mij. Dus als je eens een smaak uit een andere keuken wilt proberen neem dan eens een kijkje op haar website. Je vindt de recepten op de pagina ‘news’.

Zelf heb ik nog niet te maken met teruglopende werkzaamheden omdat ik op het moment dat de crises begon al een aantal projecten had lopen en nog een aantal projecten in de planning had staan. Een luxe zo realiseer ik mij als ik de verhalen van zzp’ers in andere vakgebieden hoor. Helemaal in de horeca zoals bij Pinchocafe Kuhlman en De Oude Deel. Beiden hebben inmiddels een bestelservice opgezet waarbij je een bestelling kunt laten bezorgen of zelf kunt ophalen. Woon je in de buurt van Barneveld of Putten steun hen dan door een bestelling bij hen te plaatsen. Van harte aanbevolen!