Het grote belang van een goede zakelijke website

Het grote belang van een goede zakelijke website

4 september 2023

Door Goswin van Horssen

Koopgedrag verandert het komende decennium spectaculair

Veel MKB en ZZP ondernemers onderschatten het grote belang van het hebben van een goede zakelijke website. Hierdoor lopen zij op de digitale snelweg 24 uur per dag de kans op nieuwe klanten mis, die op zoek zijn naar uw producten of diensten. Sterker nog, het risico dat bestaande klanten naar een concurrent zullen overstappen, wordt steeds groter. Steeds meer potentiële klanten oriënteren zich voor de aankoop van producten en diensten op het internet en in het bijzonder Google en Bing. Wanneer u hier als ondernemer ontbreekt, dan staat een ding vast. Deze klanten zullen niet voor uw bedrijf kiezen. En dat is volkomen onnodig. U heeft de spreekwoordelijke digitale sleutel zelf in handen.

Veel gehoorde argumenten om geen actie te ondernemen

Wellicht voor u herkenbaar horen we vaak de volgende argumenten om geen zakelijke website te laten ontwikkelen en bouwen. Allereerst is een veel gehoord argument, dat men geen personeel kan krijgen en dat men de grote vraag nu al niet aan kan. Dit is het gevolg van hoogconjunctuur en schaarste aan personeel. Inmiddels zitten we in een ‘milde recessie’ en zullen de marktomstandigheden de komende jaren snel gaan veranderen. Des te meer redenen om juist nu te investeren in een goede zakelijke website.

Een andere categorie argumenten betreft de gedachte bij ondernemers, dat men toch niet op kan boksen tegen grote ketens en kapitaalkrachtige bedrijven. Dit is een misvatting. Voor een investering van nog geen € 2.000, – heeft u als MKB en ZZP ondernemer al een maatwerk SEO geoptimaliseerde website, waarmee u zich kunt onderscheiden in o.a. Google. U kunt bestaande en nieuwe klanten dan via meerdere verkoopkanalen (multichannel) bereiken! Dit levert u een fors concurrentievoordeel op.

Websitekoers bouwt SEO gecertificeerde zakelijke MKB ZZP websites

Websitekoers is een gecertificeerd webdesign bureau, dat zich volledig heeft gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van SEO geoptimaliseerde websites in WordPress. Niet alleen krijgt u een maatwerk website die volledig aansluit bij de ‘look and feel’ van uw bedrijf. Dankzij een uniek samenwerkingsverband met de ‘SEO specialist MKB’ wordt uw zakelijke website op belangrijke zoektermen gezien en gevonden op manifeste posities in de zoekmachines. U investeert dus niet alleen in een zakelijke website die er professioneel uitziet, maar vooral ook in een zakelijke website die 24/7 voor u werkt!